АКТУЕЛНОСТИ
Манастирска зима

"Богу је све могуће: за Њега нема чуда.

Лоша претпоставка човека: оно што ми нисмо навикли да видимо, делује нам као неизводљива ствар, невероватно чудо. Дела Божија, на која непрекидно и већ равнодушно гледамо – јесу дивна дела, велика чуда, недостижна. ... И сваке године, природа пред очима читавог човечанства понавља учење о Васкрсењу, осликавајући га преображавајућим, тајним делом!"

Савиндан у Вољавчи

И ове године, по традицији, Свети Сава је свечно прослављен у манастиру Вољавча.

Божанствену Литургију служио је протојереј Јован Биберчић. У препуном храму појала су и деца из страгарске основне школе. После Светог Причешћа и заамвоне молитве пресечен је славски колач и изведен програм који су за ову прилику припремила деца.
Домаћин овогодишње прославе, Милан Перић са породицом, поделиo је пакетиће свој деци и уприличио ручак за све присутне.

Божић у манастиру Вољавча

После више од деценије организовано je паљење Бадњака у Страгарима.

На велику радост која прати Рођење Христово окупио се верујући народ у навечерје празника да заједно отпочнемо славље. После вечерње службе организовано је паљење Бадњака, где су се највише радовала деца. У једном тренутку се на небу појавио ватромет, где већ нико није остао равнодушан. Након обележавања Бадње вечери сви су пошли својим кућама у нади да овај догађај постане традиција у манастиру Вољавча.